Stacks diner

Wij bouwden het interieur voor Stacks Diner volgens ontwerp van Pauline Caubel.
In de relatief korte tijd dat ze geopend zijn hebben ze meerdere 8+ recensies ontvangen en behoren ze nu al tot de 8 beste restaurants van Amsterdam, aldus Het Parool en de Volkskrant.

Stacks Diner is een unieke mix van een Amerikaanse diner en een Amsterdams bruin café. Dit concept sprak ons aan, vooral omdat oprichter Kevin een in Amsterdam wonende Amerikaan is. In samenspraak hebben we besloten om Amerikaans eikenhout te gebruiken voor de betimmering van de wanden, bar en de koof tegen het plafond. De lichtroze tint van het hout kwam goed tot zijn recht met een wat rodere afwerking, wat zorgde voor de gewenste warme uitstraling.

Amerikaans eikenhout is overvloedig aanwezig in de Nederlandse bossen, bekend van de prachtig gekleurde Amerikaanse bossen. Verder is het een boomsoort die vaak door beheerders wordt verwijderd omdat het dichte bladerdak weinig ruimte laat voor andere soorten. Het bleek een uitstekende keuze om het restaurant mee in te richten. Zoals te zien is op de foto’s, was het niet alleen een verstandige keuze, maar ook een esthetisch aantrekkelijke!