Over ons

Over NEDERHOUT
Weten waar je hout vandaan komt. Dat is waar wij voor staan.
Hout is de duurzaamste grondstof om mee te bouwen. Het kost veel minder energie dan beton, steen of staal. Hoe meer hout er om ons heen staat hoe beter het is. Voor onszelf en voor onze omgeving. Bossen herbergen flora en fauna en zijn prachtige plekken voor recreatie. Maar nog belangrijker, ze beschermen ons van overstromingen en nemen CO2 op. Steeds meer hout komt uit goed beheerde bossen en de vraag naar lokaal hout groeit. Hout is eindeloos vernieuwbaar en makkelijk opnieuw te gebruiken of te recycelen. En aan het eind kan het zelfs verbrand worden om nieuwe energie mee te maken.

Bij Nederhout geloven we in lokaal. Het liefst uit Nederland en anders zo dichtbij als mogelijk. Maar zeker niet Tropisch, tenzij we het hergebruiken. Voor elke toepassing is een alternatief te vinden, vaak zelfs mooier en van betere kwaliteit.
Nederhout staat voor een hoogwaardige toepassing van het hout op de Nederlandse markt. Wij geloven dat het beter is om hout te gebruiken wat van dichtbij komt dan uit de regenwouden.

Wij leveren kwalitatief hoogwaardig maatwerk en voorzien u graag van advies, mochten wij het antwoord niet weten, dan weten wij wel de weg naar het antwoord. Evenals dat we de weg weten naar mooi en verantwoord hout.

Nederhout - Meubelmakers