Over ons

Over NEDERHOUT

Bij Nederhout beginnen we bij het echte begin: bomen. Uit goed beheerde bossen. Die zuiveren onze lucht, bieden een leefplek aan veel dieren, en we kunnen ze eindeloos aanvullen. Alleen met dat soort bomen begint ons werk.

We maken planeetvriendelijke meubels en maatwerk interieurs. Van hout, het liefst uit Nederland en anders van zo dichtbij mogelijk. Maar zeker niet tropisch, mits we het hergebruiken. We vinden het belangrijk dat jij weet waar je spullen vandaan komen. Want alleen dan kan jij een echte keuze maken.

Hout is de enige grondstof die de planeet beter maakt als we er veel van gebruiken. Bomen slaan CO2 op, en dat blijft in het hout zitten zolang je het niet verbrandt. Mede daarom maken wij het liefst meubels van massief hout. Dan kunnen er zomaar tientallen kilo’s hout in een meubel zitten. In ons geval komt dat vaak uit een en dezelfde boom, die je er echt in terugziet. Zo’n massief meubel kan decennialang bij je blijven. Je tafel wordt een verhaal om bij aan te schuiven. Je kast puilt uit van historie.

 

Het PROCES

Bij een goed product hoort hoogwaardig ontwerp. We werken met strakke lijnen, grote vlakken, en niet teveel maar precies genoeg details. Onze klant speelt een belangrijke rol in het ontwerpproces. Dat ben jij. We geven je advies en werken graag met je samen, zodat je niet alleen een prachtig ontworpen meubel van verantwoord hout krijgt maar ook een goed verhaal dat je kunt blijven vertellen.

 

WIJ STAAN VOOR

  • Hout uit Nederland of zo dichtbij mogelijk: dat behoudt regenwouden en bespaart transport.
  • Overal garantie op. We ontwerpen en maken stevig werk voor de lange duur. Meubels die een leven lang meegaan of zelfs langer. Dat bespaart afval en energie.
  • Op maat: we ontwerpen in intensieve samenwerking met de klant. Bij elk project zoeken we de best passende boom in de drogerij. Dat levert het mooiste resultaat op en voorkomt verspilling van hout en tijd.
  • Minimal waste: Bij zagen hoort afval, daarom zagen we zo min mogelijk en passen we bomen bij projecten. Hout dat overblijft gebruiken we voor kleinere objecten of producten om ons afval te minimaliseren.

 

Nederhout - Meubelmakers