Muziekpodium Cromvlietpark

Muziekpodium Cromvlietpark:

Voor de Gemeente Den Haag hebben wij, in samenwerking met Blootarchitecture, een muziekpodium voor het Cromvlietpark ontworpen.

In het hart van het park was een speciale plek gereserveerd voor een speciale functie (een parel) in het park. Het podium Cromvlietpark was de winnaar van een prijsvraag met een bewonersjury voor deze plek en is nu een centrale plek in het park voor buurtevenementen.

Het is overdekt, zodat er onder alle weersomstandigheden gebruik van gemaakt kan worden, net zoals dat bij een klassieke muziekkiosk ook het geval is, die je veel ziet op dorpspleinen en in stadsparken.

Daarnaast is het podium een plek die op verschillende manieren gebruikt kan worden.

Naast een folly of schuilplaats tegen de regen is het beklimbaar en functioneert daardoor als uitzicht-platform, als centraal afspreekpunt en door de grote traptreden ook als zitelement. Spiraalsgewijs draait het podium om een boom heen (die nog wel moet worden geplant door de Gemeente Den Haag) en eindigt de route in de boomtoppen van het Cromvlietpark.

De vormentaalgaat mee in de ronde eiland-achtige vormentaal van het parkontwerp. Het podium wordt veel gebruikt door volwassenen als plek om even met elkaar te praten en door kinderen als aanvulling op de naastliggende speeltuin.