Nederhout

nederlands hout

NEDERHOUT®

“weten waar je hout vandaan komt”

 

ADVIES | VERKOOP | ONTWERP | REALISATIE

 

 

Over NEDERHOUT®

Weten waar je hout vandaan komt. Dat is waar wij voor staan.

Hout is de duurzaamste grondstof om mee te bouwen. Het kost veel minder energie dan beton, steen of staal. Hoe meer hout er om ons heen staat hoe beter het is. Voor onszelf en voor onze omgeving. Bossen herbergen flora en fauna en zijn prachtige plekken voor recreatie. Maar nog belangrijker, ze beschermen ons van overstromingen en nemen CO2 op. Steeds meer hout komt uit goed beheerde bossen en de vraag naar lokaal hout groeit. Hout is eindeloos vernieuwbaar en makkelijk opnieuw te gebruiken of te recycelen. En aan het eind kan het zelfs verbrand worden om nieuwe energie mee te maken.

Echter… wanneer je in Nederland een bouwmarkt, houthandel of meubelwinkel inloopt, lijkt het alsof de illegale houtkap geen probleem meer zou zijn. Alsof alles een keurmerk heeft. Niets is minder waar. Nog altijd worden regenwouden bedreigd en is illegale houtkap een grootschalig probleem. Veel houtsoorten zijn zeldzaam geworden.

Waar komt het hout vandaan wat je koopt?

Hoeveel schade is ermee aangericht?

Zijn er bomen voor terug geplant?

Is het duurzaam verbouwd?

Is het legaal gekapt of niet?

Hebben de mensen die het hout hebben gekapt een eerlijke prijs gekregen voor hun arbeid?

Is het hout wat gebruikt wordt voor de toepassing het meest optimaal, of is er een beter/duurzamer alternatief?

 

Bij NEDERHOUT® geloven we in lokaal. Het liefst uit Nederland en anders zo dichtbij als mogelijk. Maar zeker niet Tropisch, tenzij we het hergebruiken. Voor elke toepassing is een alternatief te vinden, vaak zelfs mooier en van betere kwaliteit.

NEDERHOUT® staat voor een hoogwaardige toepassing van het hout op de Nederlandse markt. Wij geloven dat het beter is om hout te gebruiken wat van dichtbij komt dan uit de regenwouden.

Wij leveren kwalitatief hoogwaardig maatwerk en voorzien u graag van advies, mochten wij het antwoord niet weten, dan weten wij wel de weg naar het antwoord. Evenals dat we de weg weten naar mooi en verantwoord hout.

 

Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies of voor een offerte op maat.

 

 

Mannou Weerdenburg

NEDERHOUT®

“weten waar je hout vandaan komt”

 

ADVIES | VERKOOP | ONTWERP | REALISATIE

www.nederhout.nl